És un abordatge psicocorporal que integra teràpia i creativitat, desenvolupant la sensibilització, l’escolta, l’atenció, la irradiació i el silenci amb una actitud d’exploració i aprenentatge. En aquest procés anem fent conscients i dinamitzant els aspectes mecànics i rígids  de la nostra personalitat que estan plasmats en el cos i que determinen un mode psicofísic d’estar, sentir, pensar i relacionar-nos.

Apunta a què cada persona pugui redescobrir i desvetllar el seu potencial i assumir la seva vida amb responsabilitat i alegria. Per a això, treballem des de els diferents cossos, ànimes, fonts d’energia i formes en les que s’expressa l’essència (espiritual, mental, afectiva, emocional i energètica-corporal), rebent i dinamitzant la vitalitat ens connectem al nostre ésser i a la vida, podent remar al nostre favor davant d’allò fàcil i d’allò difícil de la vida.

Aquesta formació està adreçada a persones vinculades a las àrees de la salut, de l’educació, de les arts, de la comunicació i de l’àmbit social; i a tota aquella persona que vulgui contribuir al desenvolupament harmònic i integratiu de l’ésser.

 • Puguin actuar en tasques de prevenció i promoció de la salut potenciant l’integració dels nivells físic, psíquic i espiritual des d’un espai de treball profund d’autoconeixement i consciència.
 • Tinguin capacitat de realització, d’escolta, de transformació i de col·laboració amb treballadores d’altres disciplines en la solució de problemes comuns.
 • Puguin aplicar tècniques d’integració psicocorporals i d’expressió creativa en àmbits terapèutics, empresarials, educatius, artístics i lúdics.

La formació és teòrica-vivencial. Realitzem un abordatge psicocorporal que integra allò terapèutic amb allò creatiu.  L’enquadrament és grupal, essent el grup un espai creatiu i curatiu que s’enriqueix amb la presència de cada persona així com individual amb atenció personalitzada.

El procés de cada persona està íntimament lligat al currículum, concebut no només com l’adquisició d’eines sinó també com una instància de transformació, creixement i integració dels camps espiritual, psíquic, energètic i físic de la persona. Aquest és un procés de consciència en el que es dinamitzen els aspectes mecànics i rígids de la nostra personalitat, plasmats en el cos i que ens determinen a l’hora d’estar, sentir, pensar i relacionar-nos.

Las classes de moviment estan presents al llarg de la Formació como un motor d’autoconeixement  i consciència, desvetllant-nos la nostra relació amb el camp mental, el nostre cos i el dels altres, el camp emocional i l’espiritual. Els instruments del nostre treball atenen doncs, als diferents cossos. Estan destinades a qualsevol persona que vulgui gaudir més de la seva vida, des d’algú que vulgui ballar amb més flexibilitat o menys dolor, fins a qui vulgui fluir amb les seves emocions o pensaments.

Las tutories individualitzades permeten acompanyar i sostenir els canvis vitals degut al procés de renovació i autoconeixement que viuen els alumnes, facilitant així l’elaboració i integració dels seus processos.

Es potencia la consciència del que un/a és i l’autorrevelació,  aprenent a escoltar-nos i permetent-nos  ampliar allò que som. El treball sobre sí potencia la confiança personal i en la vida.

El treball amb el massatge permet  familiaritzar-se amb els nivells de l’ésser: mental, corporal, emocional i espiritual fent servir la circulació física i energètica com a guia en  l’abordatge del massatge i del treball amb la respiració.

 • Trobada, introducció, conceptes bàsics, el que flueix i recolzaments.
 • Anatomia, coneixent el meu cos. Sistema esquelètic, muscular i respiratori.
 • Contemplant la Plàstica i el moviment energètic.
 • Etapes de la vida. Etapes del treball.
 • Massatge circulatori i respiració.
 • Essència i personalitat. Polaritats.
 • Dinamització de la història personal. El/la nen/a mancat/da i l’adult/a present.
 • El/la nen/a essencial. Aproximació vivencial als Centres d’Energia.
 • Respiració i Matrius Perinatals.
 • Centres d’Energia (txakres) i els seus òrgans associats, massatges, músiques, línies d’energia, implicacions, moviments i recolzaments: Corona, Visió, Comunicació, Cor, Solar, Vital, Arrel
 • El/la coordinador/a, la classe i les atencions individuals.
 • Dinàmica de grups.
 • Ús de la música i creativitat.
 • Percepció i Intervenció I.
 • Percepció i Intervenció II.
 • Completant continguts.

* Espacio Movimiento es reserva el dret a canviar, en cas de necessitat, l’ordre dels continguts i els/les docents que els impartiran.

A Catalunya, dirigeix Graciela Figueroa i coordina Betlem Casanova

La docència es impartida juntament amb docents d’altres delegacions de Río Abierto: Graciela Andaluz, Mariano Castillo, Norma Dipaola, Charo Fernández, Armando García, Pedro González, Alicia Gonzálvez, Luisa Nuez M. Sol Román.

Col·laboradores: Carolina Arín, Maribel Barnola Maria Tänzer

El cost de cada curs és de 2.300 €, amb una quota inicial de 300 € per reservar la plaça i 10 quotes de 200 € mensuals.

Hi ha l’opció de pagar l’import total a l’inici del curs i obtenir un descompte del 5% de l’import total.

Durant els caps de setmana hi ha la possibilitat d’allotjar-se gratuïtament a la sala. L’estància del intensius residencials es pagarà per separat.

cuida del teu cos, el teu cor i el teu ser