formacióÉs un abordatge psicocorporal que integra teràpia i creativitat, desenvolupant la sensibilització, l’escolta, l’atenció, la irradiació i el silenci amb una actitud d’exploració i aprenentatge. En aquest procés anem fent conscients i dinamitzant els aspectes mecànics i rígids  de la nostra personalitat que estan plasmats en el cos i que determinen un mode psicofísic d’estar, sentir, pensar i relacionar-nos.

Apunta a què cada persona pugui redescobrir i desvetllar el seu potencial i assumir la seva vida amb responsabilitat i alegria. Per a això, treballem des de els diferents cossos, ànimes, fonts d’energia i formes en les que s’expressa l’essència (espiritual, mental, afectiva, emocional i energètica-corporal), rebent i dinamitzant la vitalitat ens connectem al nostre ésser i a la vida, podent remar al nostre favor davant d’allò fàcil i d’allò difícil de la vida.

dirigit a

Aquesta formació està adreçada a persones vinculades a las àrees de la salut, de l’educació, de les arts, de la comunicació i de l’àmbit social; i a tota aquella persona que vulgui contribuir al desenvolupament harmònic i integratiu de l’ésser.

propòsit

→ Puguin actuar en tasques de prevenció i promoció de la salut potenciant l’integració dels nivells físic, psíquic i espiritual des d’un espai de treball profund d’autoconeixement i consciència.

→ Tinguin capacitat de realització, d’escolta, de transformació i de col·laboració amb treballadores d’altres disciplines en la solució de problemes comuns.

→ Puguin aplicar tècniques d’integració psicocorporals i d’expressió creativa en àmbits terapèutics, empresarials, educatius, artístics i lúdics.

metodologia

La formació és teòrica-vivencial. Realitzem un abordatge psicocorporal que integra allò terapèutic amb allò creatiu.  L’ encuadrament és grupal, essent el grup un espai creatiu i curatiu que s’enriqueix amb la presència de cada persona així com individual amb atenció personalitzada.

El procés de cada persona està íntimament lligat al currículum, concebut no només com l’adquisició d’eines sinó també com una instància de transformació, creixement i integració dels camps espiritual, psíquic, energètic i físic de la persona. Aquest és un procés de consciència en el que es dinamitzen els aspectes mecànics i rígids de la nostra personalitat, plasmats en el cos i que ens determinen a l’hora d’estar, sentir, pensar i relacionar-nos.

treballpsicocorporal

Les classes de moviment:

Las classes de moviment estan presents al llarg de la formació como un motor d’autoconeixement  i consciència, desvetllant-nos la nostra relació amb el camp mental, el nostre cos i el dels altres, el camp emocional i l’espiritual. Els instruments del nostre treball atenen doncs, als diferents cossos. Estan destinades a qualsevol persona que vulgui gaudir més de la seva vida, des d’algú que vulgui ballar amb més flexibilitat o menys dolor, fins a qui vulgui fluir amb les seves emocions o pensaments.

Les atencions individuals:

Las tutories individualitzades permeten acompanyar i sostenir els canvis vitals degut al procés de renovació i autoconeixement que viuen els alumnes, facilitant així l’elaboració i integració dels seus processos.

El grup de treball sobre un mateix/a:

Es potencia la consciència del que un/a és i l’autorrevelació,  aprenent a escoltar-nos i permetent-nos  ampliar allò que som. El treball sobre sí potencia la confiança personal i en la vida.

Massatge:

El treball amb el massatge permet  familiaritzar-se amb els nivells de l’ésser: mental, corporal, emocional i espiritual fent servir la circulació física i energètica com a guia en  l’abordatge del massatge i del treball amb la respiració.

instruments

 • El moviment
 • Les tècniques posturals
 • Dramatizació i expressió
 • Dinàmiques grupals
 • El massatge
 • La creativitat
 • Centres d’energia
 • La relaxació
 • La respiració
 • La plàstica
 • El Joc
 • La meditació i el silenci
 • La lectura corporal
 • La música, el ritme, la veu, el so.
 • Treball sobre si, auto-observació, atenció i escolta

continguts

Clicar per veure els continguts de la Formació.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Clica sobre la imatge per veure el tríptic informatiu:

estructura
La formació comprèn tres anys de cursos regulars, més pràctiques i supervisions, que podran realitzar-se durant el tercer any o a posteriori.
Cada any consta de:
 
tik-tak-ccc-eueueu-hi4 caps de setmana: divendres, de 19.30 a 21.30 h; dissabte, de 9 a 14 h i de 16 a 21 h; diumenge, de 9 a 14 h
3 caps de setmana de Treball Sobre un Mateix/a en el mateix horari.
 Es realitzaran a Espai Delta a Deltebre: www.espaidelta.com
 
 tik-tak-ccc-eueueu-hi2 Intensius residencials: Aquests es realitzaran a La Casa Toya a Aluenda: www.lacasatoya.com
tik-tak-ccc-eueueu-hi3 tutories d’hora i mitja al llarg del curs 2018/2019

Dates Primer Curs 2018-2019:

 • 19-20-21 d’octubre
 • 23-24-25 de novembre (TSS)
 • 18-19-20 de gener
 • 22-23-24 de febrer (residencial)
 • 22-23-24 de març (TSS)
 • 26-27-28 d’abril
 • 24-25-26 de maig
 • 14-15-16 de juny (TSS)
 • 11 al 15 de juliol (residencial)
hg 
preu

El cost de cada curs és de 2.300 € amb una quota inicial de 300 € per reservar la plaça i 10 quotes de 200 € mensuals.

La persona que pagui l’import total a l’inici del curs obté un descompte del 5% de l’import total.

Durant els caps de setmana hi ha la possibilitat d’allotjar-se gratuïtament a la sala. L’estància del intensius residencials es pagarà per separat.

 

Títols_Web_Río_Abiero

 XERRADA GRATUÏTA + TALLER INTRODUCTORI (20€):
14 JULIOL 2018 (Deltebre) 
7 SETEMBRE 2018 (Barcelona) 

Xerrada_Taller_Deltebre_Juliol_2018

DELTEBRE: 14 de juliol 2018, de 18 a 21 h (Espai Delta)

 

 

Xerrada_Taller_Barcelona_Setembre_2018

BARCELONA: 7 de setembre 2018, de 18 a 21 h (Sala Wellco.)

T’oferim un taller vivencial on conèixer el Sistema Río Abierto, conèixer les seves bases i compartir dubtes a la xerrada. Adreçat a persones que volgueu conèixer aquest treball i informar-vos sobre la Formació.

A càrrec de Betlem Casanova. Inscripcions: contacte@rioabierto.cat

Més informació i entrevistes d’adimissió: contacte@rioabierto.cat / Tel. 622 681 916