Espai Delta, centre d’expressió i desenvolupament humà és una associació sense ànim de  lucre al servei del desenvolupament harmònic del èsser humà que neix en el bell mig del Delta de l’Ebre, a la població de Deltebre, en el 2005 i va creixent de mica en mica enfocant-se en el seu objectiu: l’apropament a la salut i el benestar de la persona.

En el nostre espai recerquem noves formes d’estar, de sentir i de pensar, tot trencant la monotonia i la mecanicitat del jo per recuperar l’ anhelada llibertat que ens pertoca. 
Creem tots junts, rius vitalitzants i relaxants, tot transformant l’estrès, les tensions i els bloqueigs amb el moviment, l’expressió, la creació i el plaer. Treballem des del cos, tot honrant-lo com una delicada i bonica eina que ens ajudarà en el camí de la transformació i curació.

L’espai està dirigit per Betlem Casanova Domingo amb l’ajuda i col·laboració de Joan Sebastià, Lola Casanova i Mar Sebastià.  Col.laboren altres professionals de l’àmbit de les teràpies corporals, l’art, l’educació i la psicoteràpia: equip docent de Espacio Movimiento – Río Abierto, Graciela Andaluz, Cinta Soler, Carolina Arín, Míriam Claudio, Núria Encias, Teresa Siurana, Montse Falcó, Tomás Alvaro i Lourdes Jovani entre altres.

Equip humà

BETLEM CASANOVA DOMINGO

Neix el 1966. Es llicencia en educació física el 1990 a l’INEFC de Lleida. S’especialitza en tècniques corporals i activitats a la natura. Realitza cursos de postgrau de diverses tècniques corporals i creatives a l’Escola d’Expressió i Psicomotricitat Carme Aymerich de Barcelona. Es forma en tècniques de clown, dansa-contact, moviment autèntic, dansa creativa, teatre, sanació prànica, reiki, kinesiologia i constel·lacions familiars. Terapèuta floral del sistema bach i del sistema FES. L’any 2000, amb la mà de Graciela Figueroa i de l’equip d’Espacio y Movimiento coneix el Sistema Río Abierto i el 2005 és reconeguda facilitadora de Moviment i teràpies psicocorporals i transpersonals per al desenvolupament humà del sistema Río Abierto.  Viatja regularment a Uruguay i Argentina per consolidar el seus estudis en aquest sistema, aprenent directament de M. Adela Palcos i de Graciela Figueroa. Estudiosa i practicant d’Antonio Blay i del quart camí. Des del 1991 treballa donant classes d’Educació física a adolescents. Actualment dóna classes a adolescents aplicant el les eines de Río Abierto a l’Institut Roquetes (Baix Ebre) i dirigeix Río Abierto Catalunya.  Docent de la formació de Moviment i teràpies psicocorporals i transpersonals del S. Río Abierto a Espanya. Està en l’equip d’organització dels cursos de Graciela Figueroa a Espanya. Dirigeix Espai Delta a més a més de realitzar classes, sessions individuals i massatges. Imparteix cursos a diverses organitzacions, escoles d’estiu i universitats. Forma part de l’equip de formadors de salut del departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya i imparteix cursos de formació de professorat. El 2013 es nomenada ambaixadora de la Pau.


M. DOLORS CASANOVA DOMINGO

Neix el 1973. Diplomada en Tècnica d’Empreses i Activitats Turístiques. Ha fet Teatre i Dansa. Des del 2002 s’ha dedicat a formar-se amb el creixement personal i autoconeixement, realitzant diferents cursos en l’escola d’Expressió i Psicomotricitat Carme Aymerich de Barcelona i formada amb Graciela Figueroa, Michel Robim, Guto Macedo, Graciela Andaluz, formació i post-grau amb Moviment i Teràpia Psicocorporal i transpersonal per al desenvolupament harmònic, Sistema Río Abierto a Madrid. Formació d’educadora en Massatge Infantil (Associació Espanyola de Massatge Infantil) i en Doula. Ha realitzat cursos de moviment harmònic per a dones a Sant Jaume, Deltebre i la Sénia. En l’actualitat realitza tallers de Moviment Psicocorporal a Espai Delta i classes d’educadora de massatge per a nadons.

 


JOAN SEBASTIÀ ESTARADA

Expert i amant de les activitats físiques a la natura, escalador, alpiniste, monitor de l’ECAM, practicant d’arts marcials i format en Moviment i Teràpia Psicocorporal i Transpersonal del Sistema Río Abierto.

 

 

 


CINTA SOLER GISBERT

Llicenciada en Medicina i Cirurgia 1993 UAB, Unitat Docent Vall d’Hebró, BCN. Màster en Acupuntura i Moxibustió 1998 BCN. Formació en Teràpia Gestalt 2003-2007 BCN. Títol especialitzat en patologia dual greu online 2014. PNIE Postgrau en Psiconeuroinmunologia, mètode Xevi Verdaguer 2016 BCN. Metge General i/o en funció de pediatre en ABS Terres de l’Ebre, del 1993 fins al 2004. Metgessa i Coordinadora del CAS (Centre d’Atenció i Seguiment a les Adiccions) Tortosa, del 2005 i fins el moment actual. Tortosa Salut. Gestalt coaching 2017. Formació Rio Abierto 2016-2019 (cursant actualment 3r curs de formació).

 


CAROLINA ARÍN

Llicenciada en Activitat Física i Esport per l’INEF de Catalunya a Barcelona (1987). Coordinadora en Moviment, Teràpia Psicocorporal i Transpersonal per al Desenvolupament Harmònic– Sistema Río Abierto, dirigit per Graciela Figueroa (2011). Llicenciada en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya (2013). Treball Final de Carrera: “Cos i Consciència. El paper de les emocions en la unificació de l’esser humà”.Formada en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais (1994), en Kinesiologia amb Jordi Recio i Llàtzer Torrente (2014) i en Massatge del Sistema Río Abierto amb Carmen Martín Aldeanueva (2015). Ha rebut classes de Gimnàstica Holística amb Enric Marés, tallers de Moviment Harmònic amb Betlem Casanova, Graciela Figueroa i Mª Adela Palcos, així com de Ch’i Kung Terapèutic amb Juanolo Gutiérrez. Professora d’Educació Física a l’IES Leopoldo Querol de Vinaròs. Coordinadora de Moviment Expressiu i Treball Sobre un-a mateix-a a la Sala Magdala de Benicarló.


MÍRIAM CLAUDIO

Mestra d’educació infantil i primària amb 17 anys d’experiència, 12 a l’escola rural. Postgrau de pedagogia terapèutica. Postgrau d’Audició i Llenguatge. Formadora en metodologies globalitzadores i treball cooperatiu. Coordinadora en Moviment, Teràpia Psicocorporal y Transpersonal per al Desenvolupament Harmònic del Sistema Río Abierto. Educadora biocèntrica, especialitzada en biodansa per a xiquets/es i adolescents. Formació en danses vives i tradicionals. Formació en teatre i musicoteràpia. Formació en ioga per a xiquets/es i adolescents, tècniques de relaxació, respiració i massatge. Formació en educació afectiva i emocional. Formació en pedagogia sistèmica. Formació en Salut Integral.