Som un grup de professionals d’arreu de Catalunya que treballem per propagar el sistema Río Abierto des les àrees de la salut, l’educació, l’art, la comunicació i la convivència. Oferim espais de creixement, d’aprenentatge i de salut tant grupals com individuals. Les activitats que proposem estan dirigides a la trobada amb un/a mateix/a i amb els altres, des de la llibertat i des d’una visió terapèuticapsicocorporal i transpersonal.

Equip humà

Graciela Figueroa – Directora

Terapeuta, artista, ballarina i coreògrafa. Treballa en educació, salut, art i convivència en diversos països. Directora de Espacio Movimiento Río Abierto Espanya i Espacio de Desarrollo Armónico Río Abierto i Grupo Espacio de Artes Escénicas a Uruguai. Col·laboradora del Programa SAT de Claudio Naranjo des de 1987. Membre del comitè executiu de Río Abierto Internacional. “Mestra de Tots els Temps en Dansa” per la Fundació Banc Boston. Ciutadana Il·lustre de la ciutat de Montevideo.


betlemBetlem Casanova Domingo – Coordinadora

Llicenciada en Educació Física per l’INEFC de Lleida, especialitzada en tècniques psicocorporals. Terapeuta Psicocorporal  i transpersonal del Sistema Río Abierto. Docent en Espacio Movimiento Río Abierto Espanya. Directora d’Espai Delta i ccordinadora de Rio Abierto Catalunya. Membre de Río Abierto Internacional. Formada en sanació prànica, sanació vibracional, teràpia floral del Sistema Bach i Californià, en Kinesiologia holística i en contsel·lacions familiars. Formada en tècniques artístiques i corporals, clown, dansa-contact, dansa creativa i teatre.


adrianaAdriana Adanalian

Coordinadora en moviment i teràpia psicocorporal del sistema Río Abierto. Llicenciada en Psicologia (Universidad de Buenos Aires). Psicòloga social (Escuela Psicología Social Dr. Enrique Pichón-Rivière). Formació teatral.

 


Carolina Arín
Llicenciada en Activitat Física i Esport per l’INEF de Catalunya a Barcelona. Coordinadora en Moviment, Teràpia Psicocorporal i Transpersonal per al Desenvolupament Harmònic– Sistema Río Abierto,. Llicenciada en Humanitats per la UOC. Formada en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais (1994), en Kinesiologia amb Jordi Recio i Llàtzer Torrente i en Massatge del Sistema Río Abierto amb Carmen Martín Aldeanueva. Ha rebut classes de Gimnàstica Holística amb Enric Marés així com de Ch’i Kung Terapèutic amb Juanolo Gutiérrez. Professora d’Educació Física a l’IES Leopoldo Querol de Vinaròs. Coordinadora de Moviment Expressiu i Treball Sobre un-a mateix-a a la Sala Magdala de Benicarló

Erika Villanueva Paravisini 

Bsc en Neurociència, Formada en Constel·lacions (Institut Gestalt), en Río Abierto amb Graciela Figueroa i en Teràpia Gestalt amb Graciela Andaluz (Escuela Canaria de Psicoterapia Gestalt y Desarollo Armónico).  Actualment treballa com a Doula donant suport a dones embarassades i les seves famílies durant l’embaràs, part i postpart. És feminista i activista a favor dels drets humans i d’una humanitat més desperta i conscient.

 


Quirai Tikas Nicoletti

Llicenciada en Història de l’Art i diplomada en Educació Social. Terapeuta Psicocorporal Sistema Río Abierto. Forma part de l’Equip de Gestió de Río Abierto Catalunya. Formant-se en Constel·lacions Familiars. Formada en Reiki Usui. Més de 15 anys d’experiència com a ballarina de danses africanes i percussionista de batucada. Formada com a instructora de Zumba. Actualment imparteix classes de Moviment Expressiu a Mallorca.


mariaMaria Tänzer Domínguez

Llicenciada en Filosofia. Formada en Moviment i Tècniques Psicocorporals Sistema Río Abierto amb Graciela Figueroa. Ha ballat amb la Dansa Oriental, Dansa Contemporània, Tècniques d’Improvisació, Moviment Autèntic, Danza Duende, Centres d’Energia, Dansa-Teatre, Meditació, Flamenc, Percussió i Escriptura.

 


Maribel Barnolamaribel

Artesana. Formació musical. Coordinadora Psicocorporal Sistema Río Abierto. Formada en Teràpia Corporal Integrativa. Dinamitzadora de grups de nenes i nens, àmbit rural, discapacitat i adults en risc d’exclusió social.Treballa amb l’art com eina de creixement i ocupació. Especialitzada en discapacitat sensorial. Formada en Llengua Catalana de Signes.


martaMarta Pineda

Llicenciada en Psicologia. Osteòpata bioenergètica cel·lular. Terapeuta Psicocorporal Sistema Rio Abierto, formada al Espacio de Desarrollo Armónico de Montevideo. Formada en Constel·lacions Familiars. Formada en l’Eneagrama amb Claudio Naranjo. Vinculada al món lúdic-educatiu des del 2000. Actualment segueix nodrint el seu camí amb altres eines com la Percussió Corporal, la dansa contemporània, el Contact Dance i Tècniques d’improvisació corporal.

Lola Casanova

Diplomada en Turisme. Formada en moviment i tècniques psicocorporals i transpersonal sistema Rio Abierto amb Graciela Figueroa. Educadora de massatge Infantil per AEMI /IAIM. Formació de doula. Formada en Massatge i jocs per a nens de 1 a 6 anys.