Cicle de tallers NATURA / COS #mar i #riu – Cap de setmana retir de Moviment Río Abierto a l’illa de Buda (Delta de l’Ebre)

Retir a l’illa de Buda, envoltats de mar i riu. Tres dies de connexió amb la naturalesa i amb tu mateix/a al Delta de l’Ebre. 

Moviment Expressiu, Consciència, Naturalesa, Ioga, Mar, Riu, Respiració, Meditació, Massatge, Silenci, Música, Cuina Saludable, Bicicleta, Kayak, Passejades, Postes de sol, Autoconeixement, Desenvolupament Personal, Convivència.

Quan: 21, 22 i 23 d’Agost 2020
Preu: 250€ (estada a l’illa amb pensió completa, bicicleta i kayak)
On: Illa de Buda, Delta de l’Ebre (Catalunya)

Naturaleses sagrades

Dins del cicle de tallers NATURA / COS ens endinsarem a l’illa de Buda, a la desembocadura del riu Ebre, i aprofitarem la fluïdesa de l’aigua, allí on els dos braços del riu acaronen la terra, terra deixada per la generositat del riu, on el mar espera amb calma les seves aigües que venen de lluny, per a apropar-nos a la nostra naturalesa sagrada i facilitar la contemplació del nostre viatge a través de les eines del sistema Rio Abierto. Utilitzarem el moviment, el contacte, la respiració, l’expressió, la creativitat, la relaxació, la música, la meditació, el treball sobre un mateix/a i també a través d’altres activitats físiques a la natura, la bicicleta i el kayak.

Hi haurà moments lliures per connectar-nos amb nosaltres mateixes i altres per conviure i participar en grup de les activitats proposades.

L’illa de Buda, Delta de l’Ebre

L’Illa de Buda és una illa marítima fluvial, situada a la desembocadura del Delta de l’Ebre. Amb 1.400 hectàrees i uns 5 km. de longitud, és l’illa més gran de Catalunya. En el seu interior es troben les llacunes del Calaix Gran i el Calaix de Mar, que són hàbitat d’un important nombre d’espècies d’aus

La seva forma és d’un triangle invertit, i està voltada pels dos braços del riu, el principal (la gola de Llevant) al nord, que la separa de l’illa de Sant Antoni, i el secundari (la gola de Migjorn) a l’oest. El costat est, amb la platja de Buda, està banyat per la Mediterrània i culmina a l’extrem oriental al cap de Tortosa, prop del qual es va aixecar el famós far de Buda.

Ens allotjarem a la masia principal de l’illa, d’estil valencià construïda a finals del segle XIX, quan l’illa es va poblar de colons i gents del lloc per cultivar els arrossars.

Facilita

Betlem Casanova. Terapeuta psicocorporal i transpersonal. Directora d’Espai Delta, centre d’expressió i desenvolupament humà a les Terres de l’Ebre, i coordinadora de Río Abierto Catalunya. Docent a Espacio Movimiento Río Abierto Espanya. Llicenciada en Educació Física. Formada en sanació prànica, sanació vibracional, teràpia floral del Sistema Bach i Californià, en Kinesiologia holística i en constel·lacions familiars. Tècniques artístiques i corporals, clown, dansa-contact, dansa creativa i teatre.

Joan Sebastià. Expert i amant de les activitats físiques a la natura, escalador, alpinista, monitor de l’ECAM, practicant d’arts marcials i format en Moviment i Teràpia Psicocorporal i Transpersonal del Sistema Río Abierto.

En aquesta existència escorreguda,
dins la qual menys s’hi guanya que s’hi perd,
amb l’ànima un si és mig ajaguda,
vull cloure els ulls i somniar despert,
en l’opulència del país de Buda,
on l’aigua és llisa i l’arròs és verd…

…Nit de Buda, millor que nit de roses
saps provocar el son més pregon,
Buda, misteri, becadells al front,
i res de noses!
Si no fossin aquestes simples coses,
de què valdria haver vingut al mon?
Josep Maria de Segarra (1945)

También puede gustarte...